Med rätt skidkläder kan hela upplevelsen förändras

Det officiella sommarslutet är för många en dyster känsla. Sol och värme kan kännas långt bort men misströsta inte. Det går lika bra att avnjuta en semester på hemmaplan i det vackra vintervädret. Att åka skidor eller bara ta en tur till fjällen är ett perfekt avbrott i vardagen. Varför inte ta med dina snyggaste vinterkläder och njuta av vinterns idyll? Kanske tillsammans med din partner eller med dina vänner.

 

Mysiga koftor och stora stickade halsdukar förknippas med höst och vinter. Men varför inte varva shoppingen med snygga skidkläder som en present till dig själv eller din partner? Sex av tio vill nämligen resa mer med sin partner enligt di.se. En semester till fjällen eller en skidresa är en perfekt paus från vardagen på tu man hand. Det är viktigt för relationen att ge varandra tid men också att koppla av och bryta av från en hektisk vardag. Att resa med sin partner, vänner eller familj kan vara en välbehövd semester. Men egen tid är oerhört viktigt det med och kräver träning som det går att läsa om i nt.se.

 

Rätt skidkläder på rätt spår

 

Att vara nybörjare ska inte vara ett hinder för att ta sig ut på skidspåret. Tillsammans med andra kan det dessutom bli en rolig utmaning. Det visar sjätteklassarna på Centrumskola i Araby prov på. En gigantisk utmaning där dem ska ta sig igenom Ungdomsvasan. Ingen i klassen har tidigare stått på skidor och den kommande utmaningen är nio kilometer, som sverigesradio.se skriver om. Förutom teknik är klädsel väldigt viktigt att tänka på när du ska åka skidor. Vintertid är nämligen en period som kan vara kall länge. Vänta därför inte på att ta dig ut på spåret när det blir varmare. Klä dig rätt istället så du kan vara ute och åka trots de kalla graderna. Den viktigaste principen är att jobba enligt ”lager-på-lager” metoden när du ska ut och åka längdskidor i kalla grader. Här kommer tre tips på hur du kan tänka i fråga om skidkläder:

 

  • Första lagret– Detta lager är närmast kroppen och består av underkläder, underställ och tunnare ullstrumpor.
  • Andra lagret– Mellanlagret består av en tjockare underställströja och tjockare strumpor. Tunna fingervantar och en buff för att värma hals och kinder.
  • Lager tre– Ytterlagret kan vara en tunnare skidjacka med vindskydd. Skidtights och mössa i funktionsmaterial. Varmare skidhandskar och en skidväst om nödvändigt.