Turneringar för ungkronorna

Februari är femnationsturneringarnas tid. Både Team 19 och Team 17 kommer i februari att delta i turneringar, i Schweiz respektive Tjeckien.

I Zuchwil norr om Bern arrangeras 7-11 februari en turnering där Finland, Sverige, Tjeckien, Tyskland och värdnationen deltar. Huvudcoachen för Team 19, Tomas Montén, har tagit ut en trupp med bl.a. Tim Hultstrand, Arvid Henriksson, Gustav Lindström, Linus Nässén, Jesper Boqvist Tim Wahlgren. Första dagen möter Sverige Schweiz, och turneringens sista dag spelar Sverige mot Tyskland.

En annan turnering, där Team 17 deltar, äger rum nästan samtidigt. I Tjeckien arrangeras en turnering som också omfattar fem nationer, förutom värdnationen också Finland, Ryssland, Sverige och USA. Turneringen  pågår under perioden 8-12 februari, och spelas i städerna Brno, Luzanky och Prerov. Sverige möter USA på Sportcentrum Luzanky första dagen, och sista dagen, söndag 12 februari, blir det en klassisk finnkamp när Sverige möter Finland i DFGR Arena Brno.

Turnering på hemmaplanHV 71 firar en seger

Men det slutar inte där. Även Team 18 kommer att delta i en femnationsturnering. Och även om varken Schweiz eller Tjeckien ligger så långt bort så hålls den här turneringen på betydligt närmare håll: i Sundsvall Energi arena. Några matcher kommer också att spelas i Ånäshallen i Kovland, och i Högslättens ishall i Härnösand fredag 10 februari. I den svenska truppen deltar bl.a. Olle Eriksson Ek (Färjestad), Filip Westerlund (Frölunda), Adam Ginning (Linköping), Jacob Olofsson (Timrå) och Marcus Sylvegård (Malmö). Turneringen ingår i uppladdningen inför JVM, som spelas i Slovakien i maj.

Tidpunkten är precis densamma som för 17-åringarnas turnering, och förutom Sverige deltar Tjeckien, Finland, Ryssland och USA. Turneringen har än så länge inte marknadsförts särskilt mycket i medierna, den enda tidning som har skrivit om den är Jnytt. Där har man valt den lokalpatriotiska vinkeln: fyra av spelarna återfinns till vardags i HV71.

Biljetter finns att köpa på Sundsvall Hockeys hemsida.